31 augusti 2016
19:00

Lunds SK

Referat: Öja FF Blå - Lunds SK

Tufft, fysiskt och emellanåt en bra bit över gränsen av vad som är ok vad var som mötte våra grabbar i Öja FF Blå i kvällens match mot Lunds SK. Detta motståndarlag med spelare av varierad ålder visade sig vara en riktigt tuff nöt för oss. Inledningsvis präglades matchen av fyndigt spel från båda sidor där vi firade fina triumfer längs de båda kanterna i offensiv riktning. Vi skapade flera fina lägen som skulle kunna resulterat tidigt i matchen men marginalerna var inte på vår sida då. Å andra sidan, i motsatt riktning hade vi svårt att få bukt med det offensiva tänket som Lunds SK visade upp. De stannade kvar med tre anfallare och med kvickhet och mycket energi vållade de oss stora problem. Eftersom de dessutom vann väldigt många 50/50-bollar fick Hjalmar Olsson i vår kasse en hel del att stå i. Men första målet skulle ändå bli vårt. Efter en bra frispark av Elias Thorén högg både Theo Mårtensson och Hugo Holmström som kobror på returen. Från läktarhåll såg det ut som om det var Hugo som fick sätta bollen i nätmaskorna till underbara 1-0. Minuterna senare var det nära kvittering men Hjalmar Olsson gjorde en utmärkt reflexräddning. Inte långt därefter kunde vi inte freda oss längre. De snabba anfallarna tog sig igenom och 1-1 kom upp på resultattavlan. Men Öja FF tog ny fart. Flera gånger var det Hugo Holmström som med sin kraft och teknik tog sig igenom försvaret hos Lunds SK och strax innan paus revs han ner i straffområdet med visselsignal och straff som följd. Fram klev Max Brandt som var säkerheten själv och vi var återigen i pole-position, 2-1.

I andra halvlek tätnade det fysiska spelet än mer. Genom att frustrationen hos våra motståndare blev mer och mer påtaglig fick efterslängar och ett otroligt fult språk mer och mer plats på plan. Väldigt tråkigt att behöva uppleva på en ungdomsfotbollsmatch. Våra grabbar ska ha beröm för att de visade kyla och lugn och att de inte föll in i motståndarnas tråkiga attityd. Istället minskade antalet chanser för Lunds SK och vi var otroligt nära flera gånger att sätta trean i mål. Det skulle dock dröja till i slutet av matchen innan 3-1 skulle se sitt ljus. Efter en kanonfrispark från 40 m av Elias Thorén höll sig Max Brandt framme som med obändig vilja tryckte in det avgörande målet. Härligt, grabbar! Dessa typer av matcher är otroligt härliga att vinna. Ni visade mod, kyla och smartness vilket skulle visa sig avgörande idag. Starkt!

Träning imorgon torsdag kl. 19.00-20.30. Till helgen match för både blått och gult lag. Nu kör vi!